abone ol: Makale | Yorum

O’nun Dediği Olur Kaza ve Kader

0 yorum
O’nun Dediği Olur Kaza ve Kader

 

İnanıyorum Serisi’nin bugün Kaza ve Kader Kitabı masamda. Bir tren istasyonunda başlıyor hikayemiz. Ahmet annesini bekliyor burada. Fakat o esnada bir kalabalık, üzülen, ağlayan insanlar dikkatini çekiyor. Bir cenaze ile karşılaşıyor Ahmet. Böylece insanların başına gelenler, ölüm vb konular hakkında düşünmeye başlıyor.

Kaza ve kader mevzu olunca çocuklar genellikle madem Allah biliyor, “o zaman ders çalışmayayım” dua edeyim yetsin diye düşünüyorlar sanki. Kitaptaki kahramanımız Ahmet de böyle düşünüyor ilkin. Sonra “Allah’ın bilmesi, olması için bizi mecbur etmez” diye konuyu çözüyor. Önce çalışma, gayret, sonra dua ve tevekkül. Çalışmadan, sırf kader diye tembellik yapılmayacağını öğreniyor.

Kitapta ara ara eklenen okuma parçaları da konuyu anlatmaya yardımcı olmuş. Hızır-Musa kıssası onlardan biri.

Kaza ve Kader konusu pek çok insan için idraki zor olan konulardan biri. İdraki değil de belki kabullenilmesi. “Kadermiş” sözü bazen büyük bir kaçış, bazen çok iyi bir terapi/teselli olabiliyor. Kitabın ana fikri, hayatımız için de geçerli. Bize düşen çalışmak, gayret etmek.

Şimdiden iyi okumalar.

 

O’nun Dediği Olur- Kaza ve Kader

Yazan: Ayşenur Çalıkçı

Resimleyen: Osman Turhan

Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları

3.Baskı 2016, 48 sayfa

9+

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: