abone ol: Makale | Yorum

Posta Güvercinleri

0 yorum
Posta Güvercinleri

Bugün de masamızda bir ilk kitap var. Bahtı açık olsun diye niyet edelim ve anlatmaya başlayalım. Hikmet adında küçük bir delikanlı ile karşılaşıyoruz. Babasının beslediği güvercinlere o da hayranlıkla bakıyor. Hatta kuluçkadaki iki yumurtadan çıkacak güvercinleri bekliyor, sabırsızlıkla. Kocasının ve oğlunun güvercin düşkünlüğünden rahatsız bir anne ise, fakirhanelerini ayakta tutmaya çalışıyor. Babanın rahatsızlığı ile geçim derdi, ailenin belini iyice büküyor. Bir yandan Hikmet’in çok hızlı ve güzel güvercinleri büyürken, bir yandan ailenin durumu kötüye gider.

Güvercin yetiştirenlerin bu işe tutku ile bağlı olduğunu biliyorum. Biraz zahmetli bir iş gibi görünüyor ama kuşlarla ilgilenmek insana sıcak geliyor. Hikmet’in güvercinleri Akyel ile Karayel de hani insanda onları görme isteği uyandırıyor.

Ailenin sıkıntıları önce biraz daha üzülmemize sebep olacak, sonra da sevindirecek bir gelişme ile biraz ferahlarken hayırdır inşallah dedim, kitap daha bitmedi ama mutlu sona ulaştık. Neler olacak diye okumaya devam ederken, yeni gelişmeler buldu bizi. Heyecanı yükseltti. Velhasıl Posta Güvercinleri olaylardan ziyade duygu ağırlıklı bir metin olsa da, sıkmadan okutuyor kendini.

Sayfalar ilerledikçe de epey eski zamanlara dair bir hikaye okuduğumuzu fark ediyoruz. Ta 1892 yılı… Güvercinler mevzu olunca, güvercinname gibi posta güvercinlerine dair terimleri de öğreniyoruz.

Artık haberleşmek için güvercinlere ihtiyacımız yok. Ama güvercinin ayağına bağlanmış bir haber kutusundan çıkacak güvercinnamede ne yazdığını hayal etmenin, hala oldukça taze bir çekiciliği var.

Ömrümüz boyunca iyi haberler alalım, iyi haberler verelim. Şimdiden iyi okumalar.

Posta Güvercinleri

Yazan: Köksal Sezgin

Nar Genç, Roman

Eylül 2019, 126 sayfa

10+

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: