Seslerden Müziğe Yolculuk
Siz de fark ediyor musunuz? Bir konu, yakınlaştıkça derinleşir, dallanır, budaklaşır. Herhangi bir konu evet. O yüzden ihtisaslaşmak denen şey var. Ses/müzik de o konulardan biri. Kimimiz için arada bir kulağımıza çalınan şarkılar, reklam müzikleri, yoldan geçen arabaların gürültüsü… Konuya yaklaştıkça nasıl da zengin bir dünyaya girdiğinizi görüyorsunuz. Seslerden Müziğe Yolculuk, kuş seslerini duyduğum şu anda (çok şükür) bana bunları hissettirdi.
Kitapta Tavşan Tumbuş bize eşlik ediyor. Tumbuş’un kulakları ile giriyoruz bu zengin dünyaya. Sesleri duyan organımızdan başlayarak, seslerin çeşitliliğinden müziğe kadar uzanıyoruz. Kitapta Tavşan Tumbuş’un hikayesi bir omurga oluşturuyor. Fakat sadece hikaye değil, konu anlatımı ve bol etkinlik de var kitap boyunca. Eh, seslerle ilgili bir kitap olunca, ses de olmalıydı değil mi? Sayfa kenarlarındaki QR kodları okutarak sesli etkinliklere, şarkılara ulaşabiliyorsunuz (biri dilime takıldı bile).
Müzik, insanın ruh halini etkiliyor. Itri tekbiri kulaklarımıza değdiğinde nasıl da farklı bir atmosfere çeker alır bizi… Umalım ki bu topraklar yine böyle kıymetli müzik adamları görsün. Bu arada devlet başkanı/padişah olup da bestekar olan insanların Osmanlı’ya has olduğunu da söylemeden bitirmeyeyim J. Şimdi Barış Manço Anahtar şarkısı aklıma düştü. Hikayesini bulup, okuyun emi…
Şimdiden iyi okumalar, passız kulaklar 🙂
Seslerden Müziğe Yolculuk
Hazırlayan: Gönül Kazan Yeprem
Resimleyen: Büşra Çakmak
Erdem Çocuk, 2.Baskı İstanbul 2020
4+