Görüşmek Üzere

Boşanmış ailelerin en büyük problemi genelde çocuk oluyor sanırım. En azından dışarıdan bakınca, daha çok çocuk için üzülüyoruz. Fakat biliyoruz ki, bazen çocuklar için bile olsa, evlilikler yürümez.
Kitapta mutlu bir aile ve biricik kızları var. Her çocuk gibi, gece uyanınca, anne-babasının yanına gitmeyi seven bir çocuk o. Fakat bir gece, yatakta babasının olmadığını fark ediyor.. Sonraki gece, sonraki gece de..

Derken bir süre babası ile mutlu, bir süre annesi ile mutlu vakitler geçirmeye başlıyor. Tabi ki ayrı evlerde. Fakat ikisinden ayrılırken de oldukça üzgün hissediyor kendini. Bu iş böyle olmaz derken, onun gibi bir başka çocuk yarasına merhem oluyor ve anne-babasının boşanmalarının arka perdesini anlamasını sağlıyor. Aslında onun yüzünden değil, sadece birbirlerine uymadıkları için.
Yap-boz parçası metaforu bu açıdan oldukça iyi olmuş. Basit, sade, anlaşılır.
Kitabın resimlemelerinde kullanılan renkler de bu farklılığı, ayrılığı anlatmak için oldukça iyi düzenlenmiş. Kitabı görünce ne demek istediğimi anlayacaksınız. Çizer adayı ve ilgili arkadaşların dikkatine…
Boşanma konusunda güzel bir hikaye. Şifa niyetine…
Şimdiden iyi okumalar.

Görüşmek Üzere
Yazan: Nebihe Muhaydelî
Resimleyen: Loujaina Alassil
Nar Çocuk
Ocak 2020, Etisalat Ödülü Finalisti
5+